Foreningen

- før og nu

TRYLLEHAVEN -
cirkusplads & friluftsatelier
- var i årene 1998 til 2001 en platform
til synliggørelse af den lokale børne- og ungdomskultur, projektsted, spillested, tumlerum for eksperimentelle arrangementer, performances og happenings, midt i Vanløse
ved Frode Jakobsens Plads.
 

FØR - Med opstart af "Børnecirkus i Vanløse" i 1997, som trænede i det daværende Forsamlingshus, var spiren til Tryllehaven lagt.
Initiativtageren Felix Becker fik øje på det ubenyttede areal mellem "Kulturgården" (Forsamlingshuset, Biblioteket og Vanløse Biograf) og S-banen og undersøgte, om grunden kunne lejes af DSB til kulturelle formål.

Allerede efter sommeren 1998 var kontrakten på plads. Foreningen Vanløse Børnecirkus skiftede navn til TRYLLEHAVEN og nye projekter med støtte fra Københavns Kommune, Byens Børn, fonde og lokale sponsorer, blev sat i gang.

Foreningens formål er - på almennyttig basis - at give rum til kreativ udfoldelse og fantasi indenfor musik, teater, kunst og cirkus for mennesker i alle alderstrin.

Foreningens formål søges opnået med: undervisning og nyskabende projekter indenfor de angivne fag og koncerter, performances, forestillinger, temadage, fester, workshops, kurser, iscenesættelser, installationer, udstillinger, rejser, foredrag og festivals.

Inspiration til disse arrangementer hentes gennem et netværk i samarbejde på tværs af lokale, regionale, og internationale artister, kunstner, foreninger og institutioner.

1999 udvidede TRYLLEHAVEN og Kunstskolen i Vanløse deres samarbejde og tog initiativ til Værkstedsatelieret, som havde faste lokaler i kælderen ved forsamlingshuset tæt på TRYLLEHAVEN.
Værkstedsatelieret formåede at samle vigtige aktører indenfor børne- ungeområdet og det lokale kulturelle liv og koordinere projekter på tværs af lokale institutioner.    

Klik på billederne til store fotos

TRYLLEHAVEN har i sin tid bl.a. stået for:
 •  Børnecirkus TRYLLESKUD   
 •  Familiemanege - cirkustumleplads
 •  Fristed og tumleplads for familier, børn, og institutioner
 •  Eksperimentelle crossover arrangementer
 •  Fuldmånekoncerter (hør: CD Råstof)
 •  Projekter på tværs af institutioner: Skulpturer af tømmer, Natur- & affaldsinstallationer, Papkasselandsby, Fastelavnsværksteder og optog, Klangtårnbygning mm..
 •  Udveksling og samarbejde med andre Børnekulturhuse, Københavns Kommunes sommerprogram på bemandede legepladser, "Bambusbro som instrument", "Bambusvandbane á la Storm P." mm..


    


NU - I perioden 2001-2005 engagerede foreningen TRYLLEHAVEN sig i det bæredygtige projekt "Muldkathedral" ved Folkekulturværksted i Broby Gamle Skole ved Sorø.

2004 engagerede TRYLLEHAVEN sig i Ørestaden med projektoplægget "2nd fields - visionernes brakmarkedsplads" med håb om et nyt sted på den anden ende af metrostrækningen. Oplægget, som blev positiv modtaget, går under navnet pionerparken fortsat den lange vej gennem forskellige kulturudvalg og politiske beslutninger.

TRYLLEHAVEN er nu et musikcirkus & projektkontor uden have. På kontoret fortsætter igangsætteren Felix Becker og det tilknyttede netværk af samarbejdspartnere på tværs at udvikle og planlægge arrangementer, happenings og events.

Fastelavnsoptog i Vanløse

Fastelavn 2006 i Vanløse var det første større lokale arrangement, hvortil der søgtes offentlig støtte, efter TRYLLEHAVENs lukning i 2001.

Fotos fra Fastelavnsoptoget 2006 ses her.

Forberedelser til optog i 2007
Fotos fra Fastelavnsoptoget 2007 ses her.

Program for fastelavnsoptog i 2009
Fotos fra Fastelavnsoptoget 2009 ses her.

Program for fastelavnsoptog i 2010
Fotos fra Fastelavnsoptoget 2010 ses her.

Program for fastelavnsoptog i 2011
Fotos fra Fastelavnsoptoget 2011 ses her.

Program for fastelavnsoptog i 2012
Fotos fra Fastelavnsoptoget 2012 ses her.

Fotos fra Fastelavnsoptoget 2013 ses her.

 

Flere informationer fås hos:
Felix Becker
tlf.: 20 64 90 22
e-mail: 


Til top

Opdateret d. 12.2.2014