Fastelavn i Vanløse
2011
søndag den 6. marts
 
Den store festlige
KARNEVALSPARADE
gennem Jernbane Allé
arrangeret af Tryllehaven

Børnene laver fastelavnsris i børnebiblioteket
og slår katten af tønden
på tagterrassen
lørdag den 5. marts kl. 11-13

 
FASTELAVNSOPTOG 2011
 

Kom til det store fastelavnsoptog i Vanløse d. 6/3 kl. 12.00 på Vanløse Torv og op og ned ad Jernbane Allé.

Der kommer trupper fra nær og fjern, kendte og nye, hvor der kan nævnes: Slagkraft, Brunette Bros fabelagtige genbrugsorkester med rablende gale indslag, cellofidleren Grimano fra Sandkulen i Hamburg, GOGO-trash med genbrugskostumer fra Berlin, den sydfynske afdeling, som sidste år troppede op med gigantpavekatten, Papirtigrene med sælsomme gigantiske væsner, Shohreh med sin iranske tromme, æsler og lokale musikanter fra tryllehavens netværk.

Der vil blive uddelt varme kartofler til alle og bøder og overskæg til de u-udklædte.
Alle udklædte børn kan blive fotograferet på Vanløse Torv i en æselkulisse, og senere hente fotografierne gratis hos "kajsfoto" på Ålekistevej.

Det er drømmen om et karneval, der involverer alle deltagere og en iscenesættelse af byrummet, som driver arrangørerne til denne tilbagevendende tradition i Vanløse.

Tryllehaven har masker udstillet i Grundstof, Børnekompagniet, Stella & Pedro, Tang Sko og Frk. Svendsen og i Miljøpunkt Vanløse på Jernbane Allé vil der være udstillet et af GOGO-TRASHs kostumer (ups!! - hvad er det?? - se mere her), således at man frem til optoget kan hente inspiration til de store genbrugskreationer og parykker.

Hvis man vil låne en af maskerne til fastelavnsoptoget kan man henvende sig til Tryllehaven og der er stadig gadehjørner til lokale lirekassemænd, kanonkonger, polkadansere, showæsler, linedansere, sabelslugere, susafonspillere, sæbebobler, abedressører, styltegængere, ethjulcyklister og blomsterkastere, som har lyst til at pådrage sig særlig opmærksomhed under optoget, så ring 2064 9022.

Fastelavnsoptoget 2011 er støttet af: Vanløse Lokaludvalg, NORDEA FONDEN og Miljøpunkt Vanløse, og sponsorater fra: kajsfoto og IRMA, Jernbane Allé.

Følg med på programmet her på siden og på tryllehaven.dk

--oooOooo--

Se fotos fra Karnevalsoptoget i 2010 her

--oooOooo--


Genbrug og fastelavn

Genbrug og fantasifuld udnyttelse af det, der er for hånden, er en stor del af glæden ved fastelavn og det at springe i nye forklædninger.

I gamle dage var fastelavnsfestlighederne jo den sidste løssluppenhed, der fik afløb inden tiden med faste og ingen kødspiseri. Meget oplagt på den tid af året, hvor forrådskamrene var ved at være tømte, julesulet spist og de sidste grønkål under sneen skulle række som grønt, indtil de første spirer begyndte at vælte op af jorden.

Fasten er udvandet som den del af traditionen, og vi skal nok klare os velnærede gennem resten af vinteren, men til gengæld lever vi i en tid, hvor der hele tiden stilles spørgsmålstegn ved vores overforbrug og den CO²-belastning som er følge af bl.a. vores kødspiseri.

Men at undvære og skære ned på forbruget kan også være et påskud til at tænke i, hvad vi kan få ud af fællesskabet og de forhåndenværende materialer, rester og indpakninger. Det kan være, vi bliver rigere og får det sjovere, end ved at bestille alt gennem et varekatalog.

På den måde bliver æselkuren til en fest og når Tryllehaven inviterer til optog - er det med budskabet om at genbrug og fantasi går hånd i hånd.
Ved at skabe nyt ud af gammelt - og nye traditioner ud af de gamle, kan vi i fællesskab blive modstandsdygtige overfor oliekriser og kødkriser, æselkriser og hvad der ellers måtte komme.
Fra Berlin kommer GOGO-TRASH - en lille trup i særdeles flot forklædning, der selv har skabt deres kostumer af materialer, der ellers betragtes som skrald. Et af deres kostumer kan ses i Miljøpunkt Vanløse frem til optoget og den 6. marts vil et skraldeorkester byde op til dans på torvet.
  go-gogotrash-kostume     


Opdateret d. 27.2.2011